top of page
17887590059044926_edited_edited.jpg

Om mig

Ivana heter jag och bor själv med min fyrbenta familj på en mindre ort i Sverige.

Mitt liv har alltid varit fyllt av djur av olika slag och jag får nog säga att det är den viktigaste faktorn i mitt liv.

Mitt liv har dock tidigare alltid dominerats av hästar och katter, även om hundar också har varit ett viktigt inslag. Rasen har då varit främst Dobermann. 

2019 kände jag plötsligt ett behov av en till hund. Jag hade vid tillfället en Dobermanntik - Lyra. Efter många om men insåg jag att en Dobermannvalp inte var aktuell i min livssituation då mitt fokus var hästdressyr. I sökandet efter en annan ras kom jag att tänka på Chinese Crested Dog och strax därefter var det givet att det var just det den nya valpen skulle vara. Inte långt efter blev min Dobermanntik akut sjuk och jag tvingades ta farväl av henne.

Jag kontaktade ett par olika uppfödare som hade valpar men hann bara besöka en. Där var hon, valpen som jag bara skulle ha. Två dagar innan valparna fyllde 8 veckor fick jag besked - hon skulle få bli min.

Lyckan var obeskrivlig.

Två dagar senare hämtade jag hem min skatt - Ruby.

Eftersom jag fått äran att dela livet med ett så fint exemplar av rasen kände jag att det inte var annat än rätt att åtminstone testa att ställa ut henne. Utställning var inget jag hade varit intresserad av. Vi åkte på en inofficiell utställning och sedan var jag fast.

Det dröjde inte länge innan jag insåg att jag plötsligt anslutit mig till skaran som inte bara kan ha en Chinese Crested. Avelsintresset väcktes till liv på nytt (jag har fött upp möss, katter och dressyrhästar tidigare). 

Våren 2021 kom min efterlängtade andra Chinese Crested valp - Rhiyo. Det som skulle ha varit en till nakentik blev en puffhane. Återigen infann sig känslan att "den måste jag ha" och åter fick jag äran att köpa den valpen. 

Under sommaren 2021 började jag planera för att ta min första kull, under hösten blev Ruby Champion och i början av januari 2022 ansökte jag om kennelnamn.

I mitten på mars 2022 började Ruby löpa och jag åkte och parade henne. Första kullen föddes i maj 2022 och 2 juni 2022 blev kennelnamnet klart att använda - Rubysence.

bottom of page